PepsiCo achiziționează SodaStream pentru 3,2 miliarde de dolari

PepsiCo va achiziționa compania israeliană de aparate pentru producerea de băuturi carbogazoase pentru acasă, SodaStream, pentru 3,2 miliarde de dolari. Acordul ar deschide companiei PepsiCo o nouă linie de business prin care să poată ajunge în casele consumatorilor, scrie presa internațională.

Prin această mișcare, PepsiCo își întărește divizia de băuturi, care se confruntă cu probleme în America de Nord, pe măsură ce consumatorii renunță la băuturile zaharoase și carbogazoase.

Achiziția este totodată una dintre cele mai îndrăznețe mutări pe care CEO-ul Indra Nooyi a făcut-o în ultimii 12 ani. Nooyi, care la începutul acestei luni și-a anunțat demisia, a condus schimbările din companie în privința produselor zaharoase și a introdus alternative sănătoase, comentează CNBC.

SodaStream are o relație de lungă durată cu PepsiCo. A început să vândă capace pentru băuturile Pepsi și Sierra Mist pe platforma sa în 2015. Prin urmare, există de mai mult timp speculații că PepsiCo va achiziționa compania.

Achiziția SodaStream de către PepsiCo este de așteptat să se finalizeze până în ianuarie 2019, în funcție de votul acționarilor SodaStream și de aprobarea autorităților de reglementare.