Penny România beneficiază de servicii de transport sustenabil cu eActros

Penny România introduce în operațiunile sale primul camion electric Mercedes-Benz eActros ajuns în România. Integrarea transportului sustenabil în cadrul operațiunilor curente este un element esențial în implementarea strategiei companiei de reducere a amprentei de carbon.

„Vom continua să facem toate demersurile necesare pentru a dezvolta cât mai mult transportul sustenabil la nivelul întregii companii. Le mulțumim celor de la Step One Spedition și Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania pentru că au ales să demarăm împreună acest parteneriat pentru un viitor mai bun”, a declarat Marek Dolezal, COO Penny România.

„Așa cum am promis, primele camioane electrice Mercedes-Benz eActros au pornit la treabă și în România. Suntem bucuroși că am oferit companiei Step One Spedition, unul dintre furnizorii inovatori de servicii de transport din țara noastră și partenerul nostru pe termen lung, primul nostru autocamion propulsat de motoare electrice. Primele evaluări confirmă deja performanța ridicată a modelului eActros, fapt ce ne conferă încredere în produs și succesul parteneriatului cu Step One Spedition si Penny România pe drumul către transportul cu emisii zero”, a declarat Valeriu Zaharia, CEO Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania.

„Introducerea primului camion electric în flota noastră de transport este o provocare dar și o bucurie pentru că realizăm un prim pas spre tranziția către autovehicule nepoluante, proces ce face parte din strategia noastră de dezvoltare pe termen mediu și lung”, a declarat Bogdan Dragomir, managerul companiei Step One Spedition.

Companie de transport de marfă cu capital integral românesc, fondată în anul 2009, Step One Spedition deține în prezent o flotă de aproximativ 150 camioane specializate pentru transportul de produse alimentare cu temperatură controlată și ambientală, pentru a satisface cerințele de distribuție națională a marilor retaileri. Portofoliul companiei numară branduri de renume din piața de retail și FMCG din Romania.

Compania Step One Spedition a început testele cu autocamionul eActros în luna noiembrie. Operațiunile de distribuție se desfășoară la nivelul lanțului de magazine Penny din București și zonele limitrofe.