Penny este partener strategic al evenimentului Ro-Fruits & Vegetables Show

Penny este partener strategic al evenimentului Ro-Fruits & Vegetables Show, organizat de Modern Buyer, în data de 23 noiembrie 2023, la Nord Events Center by Globalworth din București.

Penny este conceptul de succes al grupului german Rewe și unul dintre cei mai activi retaileri din România, cu primul magazin deschis pe piața locală în anul 2005.

Întreaga rețea este deservită de patru centre logistice, situate în localitățile Ștefăneștii de Jos, Turda, Bacău și Filiași.

Pentru a asigura prospețimea și calitatea legumelor și fructelor, acestea sunt verificate la livrarea în depozitele Penny, înainte de a ajunge la magazin, prin inspecții vizuale, efectuate de specialiști instruiți periodic.

În orice moment al anului, retailerul oferă produse sezoniere în magazinele sale pentru a asigura o dietă variată și de calitate pentru toți.

„Prioritizăm producția românească, iar obiectivul nostru este de a oferi cel puțin 40% din selecția noastră de fructe și legume din surse românești, în timpul lunilor de disponibilitate. Astfel, selectăm furnizorii de legume și fructe, în funcție de două criterii importante: cantitatea produsă și sortimentele preferate de români”, spun oficialii companiei.

Prin intermediul unor promisiuni ferme de cumpărare, realizate la începutul culturilor, retailerul își asigură necesarul de produse, iar producătorii au siguranța unui cumpărător.

„Cumpărând fructe și legume de la furnizori locali asigurăm prospețimea produselor, prețuri mai bune pentru clienții noștri, și o amprentă de carbon redusă pentru transportul acestora.
Lucrăm cu producătorii sezonieri din România pe bază de plan de sezon, și încercăm să avem producători locali, din regiunea depozitelor.”

“Realizăm achiziția locală a legumelor și fructelor ținând cont de cerințele standardelor Global Gap pentru certificarea produselor agricole, precum și de zonarea culturilor.”

Zonarea reprezintă repartizarea culturilor în acele teritorii cu condiții ecologice favorabile pentru formarea unei recolte stabile, astfel încât să se valorifice potențialul lor biologic. De exemplu, necesarul de rădăcinoase și-l asigură din Dobrogea, o mare diversitate legumicolă este achiziționată din zona județului Galați, din nord-estul țării achiziționează merele, perele și strugurii, iar din centrul țării achiziționează cartofii.

„Ne propunem să dezvoltăm anumite regiuni concentrate de producție a legumelor și fructelor, în funcție de proprietățile solului fiecărei zone în parte, dar avem și producători locali ce deservesc doar anumite platforme. Ne implicăm direct în sprijinirea producătorilor locali, chiar și în procesele tehnologice, prin suportul oferit în materie de tratamente aplicate produselor sau chiar achiziționare de răsaduri. Totodată, punem la dispoziția colaboratorilor noștri, persoane calificate care să îi ajute la aplicarea tratamentelor specifice fiecărui produs.”

Evenimentul Ro-Fruits &Vegetables Show este format din mai multe componente:

Conferință de o zi în care vom supune dezbaterii câteva subiecte de mare actualitate pentru actorii implicați în lanțul de aprovizionare cu legume și fructe proaspete, cum ar fi: datele disponibile despre evoluția sectorului, trendurile de consum, programele derulate de lanţurile de retail pentru achiziţiile de fructe şi legume româneşti, factorii de care depinde prezența la raft a produselor autohtone în sezonul actual, precum și radiografia sezonului actual din perspectiva fermierilor;
EXPO Village – expoziția cu standuri – va fi catalizatorul perfect al unei conversații de succes între comercianți și furnizorii de fructe și legume sau soluții și servicii dedicate producătorilor, importatorilor sau retailerilor;
Revista Legume-Fructe: Radiografia Sezonului 2023. În cadrul evenimentului lansăm publicaţia specializată “Legume-Fructe: Radiografia sezonului 2023”, ediţia a treia. În peste 80 de pagini vom prezenta analize sectoriale, interviuri cu fermieri, achizitori şi furnizori de soluţii şi servicii dedicate industriei, precum şi alte articole, în care vom puncta noutăţile şi inovaţiile sezonului 2023.

Pe tot parcursul zilei vor avea loc sesiuni de business matchmaking între rețelele de retail internaționale și locale prezente la eveniment și furnizorii români de fructe și legume sau soluții diverse. Expoziția organizată în cadrul evenimentului este, de asemenea, un excelent prilej de prezenta cele mai noi produse și proiecte din piața românească.

RO Fruits & Vegetables Show își propune să aducă la aceeași masă cei mai relevanți actori din sectorul de fructe și legume proaspete din România.

De peste 15 ani, Modern Buyer facilitează dialogul între achizitorii din marile lanțuri de magazine cu producătorii români și furnizorii din sectorul FMCG.

Cum puteți participa la eveniment

Vă invităm alături de noi la cel mai așteptat eveniment din România din sectorul de fructe și legume. Pentru a vă rezerva locul în sală, puteți achiționa un bilet de participare completând formularul de înscriere, pe care îl găsiți aici: bit.ly/46OMswY

Alte informații despre eveniment puteți obține direct de la echipa Modern Buyer, prin e-mail: aurelia.grigorescu@modernbuyer.ro; maria.hurduc@modernbuyer.ro și la telefon +40 767 118 833, respectiv +40 729 880 041.