Nestlé România – creștere organică de 19% în primele nouă luni ale anului

Nestlé România a încheiat primele nouă luni ale anului cu o creștere organică de 19%, creștere provenită de la toate cele zece categorii.

“În această perioadă, ne-am menținut între preferințele românilor, lucru pentru care le mulțumim tuturor consumatorilor noștri”, a declarat Silvia Sticlea, Country Manager, Nestlé România.

„Creșterea din aceste luni se datorează echipei Nestlé România, o echipă de oameni bine pregătiți profesional, pasionați de munca lor și foarte dedicați, precum și portofoliului de produse fabricate la cele mai înalte standarde de calitate, în baza unei experiențe de peste 150 de ani”, a mai spus Silvia Sticlea.

Creștere organică de 7,8 %, la nivel global, în primele nouă luni ale anului 2023

Nestlé Global raportează o creștere organică de 7,8%, cu pricing de 8,4%, o creștere internă reală (RIG) de -0,6%. Creșterea s-a înregistrat la scară largă, acoperind toate regiunile geografice și categoriile de produse. Vânzările totale raportate au scăzut cu 0,4% la 68,8 miliarde CHF (9M-2022: 69,1 miliarde CHF). Creșterea organică prognozată pentru anul financiar 2023 rămâne între 7% și 8%.

Mark Schneider, Nestlé CEO, comentează: “Portofoliul nostru diversificat și ofertele diferențiate ne-au ajutat să înregistrăm o creștere organică puternică în primele nouă luni ale anului. Creșterea a fost stimulată de pricing, în timp ce am continuat să navigăm în condiții de inflație semnificativă. […] În același timp, Nestlé și-a consolidat în continuare strategia de nutriție, intensificând eforturile de a îndruma oamenii către o dietă echilibrată.

„Ne-am propus un obiectiv ambițios de a crește vânzările produselor noastre cu 20-25 miliarde CHF până în 2030”.

Zona Europa

Creșterea organică în Europa a fost de 8,8%, cu pricing de 11,1%. Creșterea internă reală a fost de -2,3%, ca urmare a constrângerilor de capacitate și a acțiunilor de optimizare a portofoliului. Vânzările raportate în zona Europa au crescut cu 1,3% până la 14,1 miliarde CHF.

Creșterea în Europa a fost susținută de pricing, dezvoltarea puternică a vânzărilor pentru comerțul electronic și în canalele out-of-home. Zona Europa a înregistrat câștiguri de cotă de piață la hrana pentru animale de companie și la nutriția pentru sugari și copii de vârstă mică.

Din punct de vedere al categoriilor de produse, principalul contribuitor la creștere a fost Purina PetCare, datorită ofertelor diferențiate pentru mărcile premium Felix, Gourmet și Purina ONE.

În septembrie, în Europa, Nestlé a lansat capsulele de hârtie NESCAFÉ Dolce Gusto Neo în Franța și Elveția. Cafeaua a înregistrat o creștere de o singură cifră, cu focus pe NESCAFÉ.

Dulciurile au înregistrat o creștere de o singură cifră, cu câștiguri continue de cotă de piață pentru KitKat.

Nestlé Professional a înregistrat o creștere de două cifre, condusă de băuturi.
Categoria de Nutriție pentru sugari și copii de vârstă mică a înregistrat o creștere de o singură cifră, bazată pe formulele premium, în special NAN.

Categoria de produse alimentare a înregistrat o creștere de o singură cifră, cu dezvoltări robuste ale vânzărilor pentru Maggi. În al treilea trimestru, tranzacția pentru crearea unui joint-venture pentru pizza congelată în Europa a fost finalizată.

Mai multe detalii cu privire la rezultatele raportate de către Grup AICI.

Nestlé închide fabrica de lapte formulă din Irlanda

Nestlé a decis să închidă fabrica din Irlanda care produce lapte formulă exclusiv pentru exportul în Asia, invocând scăderea la jumătate a numărului de nașteri din China, începând din anul 2018.

Cei 542 de angajați de la fabrica Nestlé din Askeaton și din unitatea de cercetare și dezvoltare (R&D) vor suferi disponibilizări începând din 2025.

Producția de la fabrica din Askeaton va fi transferată atât în Elveția, cât și la fabrica Nestlé din Suzhou, China Continentală.

Fabrica din Askeaton, cunoscută sub numele de Wyeth Nutritionals Ireland Ltd, a fost achiziționată de Nestlé în 2012.

Corporația a anunțat că operațiunile de cercetare și dezvoltare din Irlanda vor fi integrate într-unul dintre celelalte centre de R&D, aflate în Konolfingen, Elveția.