Nestlé aduce pe piața din România Resource – alimente recomandate pentru regimul dietetic al malnutriției la pacienții oncologici

Nestlé, cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume, prin Divizia Nestlé Health Science, aduce pe piața din România gama Resource, o dietă polimerică, nutrițională completă recomandată pentru regimul dietetic al malnutriției și/sau al riscului de malnutriție în afecțiunile oncologice.

Această gamă are o serie de beneficii pentru pacienții oncologici: o nutriție adecvată stării de sănătate, ca unică sursă de nutriție sau înlocuirea unei mese, având un aport adecvat de vitamine, minerale și alți nutrienți ca de exemplu: vitaminele A, C, E, Seleniu, Zinc, acizi grași polinesaturați și neconținând gluten.

În prezent, în România se pot găsi trei sortimente ale gamei Resource: Resource 2.0 (arome: vanilie, ananas-mango, caise), Resource Protein (căpșune, cacao) și Resource 2.0 cu fibre (cafea).

Resource 2.0 este o băutură gata preparată, hipercalorică ce nu necesită preparare și care este disponibilă în format de 200 ml cu trei variante de arome (vanilie, ananas -mango, caise).

Resource Protein este o dietă lichidă completă, cu aport sporit de proteine, conținut mediu de calorii și două arome (cacao și căpșune), și este indicată pacienților cu malnutriție cu necesar ridicat de proteine.

Iar Resource 2.0 +Fibre este o dietă lichidă completă – hipercalorică, cu aport sporit de proteine, îmbogățită cu fibre și este indicată pacienților malnutriți care au nevoie de suplimentare a aportului de fibre.

O soluție eficientă și non-invazivă în gestionarea malnutriției poate fi reprezentată de suplimentele orale nutriționale. În acest sens, gama Resource, lansată de Divizia Nestlé Health Science, constituie o dietă polimerică, nutrițională completă pentru regimul dietetic al malnutriţiei la pacienții oncologici.

Această gamă poate fi folosită ca unică sursă de nutriție sau ca și supliment. Beneficiile suplimentelor orale nutriționale sunt îmbunătățirea calității vieții, a activității și a independenței în special la pacienții vârstnici malnutriți, precum și reducerea cu 56% a complicațiilor și cu 24% a ratei mortalității.