Arman Sutbayev este noul Market Director pentru România, al companei Mars

Mars, unul dintre cei mai mari producători din domeniul alimentar din lume, l-a numit pe Arman Sutbayev în funcția de Market Director pentru România, începând cu luna august a acestui an. Arman Sutbayev o înlocuieşte pe Geanina Băbiceanu, care a fost promovată în funcția de General Manager al diviziei Royal Canin Italia.

În noul său rol, Arman va conduce cea mai mare piață din cadrul unității Multisales Central Europe, din care, pe lângă România, mai fac parte Cehia, Ungaria și Slovacia. Coordonând o echipă de peste 200 de asociați – așa cum sunt numiți angajații Mars -, Arman va fi responsabil de implementarea strategiei de business pentru toate segmentele companiei din România: alimente, gumă, ciocolată și hrană de animale.

“Este o onoare să coordonez businessul, pe o piață în care produsele Mars au o tradiție puternică și sunt extrem de îndrăgite de consumatori”, a spus Arman Sutbayev.

Arman Sutbayev se alătură echipei Mars România din poziția de Market Director East CEAB & Turkey Mars Wrigley Confectionery. Arman Sutbayev este un lider cu o experiență profesională de peste 16 ani în vânzări și marketing.

Înainte de a face parte din Mars, acesta a petrecut 10 ani în compania P&G, unde a dobândit experiență în departamente ca Field Sales, National Accounts, Market Strategy & Planning și Category.

S-a alăturat companiei Mars în anul 2014 ca director de vânzări al Wrigley Kazahstan, transformând în mod pozitiv direcția businessul pe segmentul de gumă și coordonând procesul de integrare a distribuitorilor Mars și Wrigley.

În 2017, a fost numit Market Director pentru regiunea de est a unității Central Eurasia, Belarus and Turkey, alăturându-se echipei de leadership. În ultimii trei ani, cele 10 piețe pe care le-a gestionat au înregistrat o creștere susținută, cu o dublare a businessului din Uzbekistan și ani consecutivi de creștere cu două cifre procentuale, pe piața din Belarus.

Arman este apreciat în cadrul companiei pentru relațiile de încredere pe care le-a dezvoltat cu echipele și pentru pasiunea sa de a cultiva un mediu de lucru în care asociații își pot dezvolta constant aptitudinile profesionale.