Lavazza cumpără Mars Drinks

391
Headquarter Lavazza, Torino, Italia. Credit foto: Andrea Guermani

Lavazza Group achiziționează divizia de cafea a Mars din America de Nord, Germania, Marea Britanie, Franța, Canada și Japonia, inclusiv sistemele și unitățile de producție din Marea Britanie și SUA. Achiziția include unitatea de espressoare tip tabletop Flavia și unitatea de distribuitoare automate de cafea Klix, acestea având un număr mare de dispozitive instalate în toate piețele pe care sunt prezente, precum și un portofoliu extins de cafea și alte băuturi calde comercializate atât sub mărci proprii (ex. Alterra), cât și sub mărci licențiate. Încheierea achiziției se va realiza până la finalul anului 2018, fiind supusă aprobărilor și procedurilor instituțiilor de reglementare.

Divizia de băuturi care face obiectul tranzacției a generat în 2017 venituri de aproximativ 350 milioane USD și are o echipă de aproximativ 900 de persoane.
Continuând direcția achizițiilor anterioare – Carte Noire și ESP în Franța, Merrild în Danemarca, Kicking Horse Coffee în Canada, NIMS în Italia și Blue Pod Coffee în Australia –, Lavazza intenționează să își întărească noile divizii adăugate în portofoliu, crescând astfel acoperirea tuturor segmentelor pieței de cafea, cu un accent special pe produsele Away-from-Home și intensificându-și astfel abordarea directă a consumatorilor.

Înființat în 1895 în Torino, prăjitorul italian de cafea este proprietatea familiei Lavazza de patru generații. Aflat printre cele mai mari companii de cafea de pe piață, Lavazza Group este prezent astăzi în peste 90 de țări prin subsidiare proprii sau distribuitori, 63% din venituri fiind generate de alte piețe decât Italia.

Lavazza are peste 3.000 de angajați care în 2017 au generat o cifră de afaceri de peste 2 miliarde EUR. Cu peste 25 de ani de experiență, Lavazza a fost pionier în producția și vânzarea de sisteme și tipuri de cafea porționată, fiind prima companie italiană care a oferit sisteme de espressoare cu capsule. Lavazza operează pe toate segmentele pieței de cafea: pentru acasă, away-from-home și produse pentru birouri, axându-se în permanență pe inovare în tehnologii și sisteme de consum al cafelei. Pentru mai multe informații vizitați www.lavazza.com.

Mars este o afacere de familie cu o istorie de peste 100 de ani care oferă diferite produse și servicii pentru oameni și animalele lor de companie. Cu vânzări de peste 35 miliarde USD, compania este un jucător global care produce branduri precum: M&M’s, Snickers, Twix, Milky Way, Dove, Pedigree, Royal Canin, Whiskas, Extra, Orbit, 5, Skittles, Uncle Ben’s și Cocoavia. Având sediul central în McLean, VA, Mars operează în peste 80 de țări.