Kaufland oferă fermierilor contracte pe termen lung și plăți rapide în cadrul programului ,,Porc născut și crescut în România”

În prezent, o parte din carnea proaspătă de porc, livrată săptămânal în magazinele Kaufland, provine de la peste 5.000 de porci născuți și crescuți în România, a anunțat compania Kaufland. Carnea provenită din programul ,,Porc născut și crescut în România” se găsește în magazine în cadrul Raftului Românesc, semnalizat corespunzător la vitrinele cu servire asistată. Kaufland își susține fermierii din acest program prin contracte pe termen lung și plăți rapide.


De la lansarea primei etape a programului, în 2017, Kaufland a sprijinit dezvoltarea fermelor de porci, pentru a putea oferi în magazine carne 100% românească, de la porci născuți, crescuți în România, dar și hrăniți cu cereale din România. Demersul început acum 3 ani a venit ca răspuns la faptul că 60% din carnea de porc din România provenea din import.

Noi standarde de creștere a porcilor – prin programul agricol Kaufland, destinat cărnii de porc

Kaufland se angajează să sprijine fermele de porci să adere la standarde superioare de bunăstare a animalelor prin programul său agricol destinat cărnii de porc.

Astfel, programul agricol pentru carnea de porc impune un sistem de control al calității, printr-un pachet de măsuri, care include: auditul fermelor și al standardelor de bunăstare a animalelor, hrană cu cereale 100% autohtone și auditul hranei în vederea controlului de pesticide, salmonella, dioxină sau metale grele, sistem de monitorizare a sănătății porcilor, condiții de viață mai relaxate pentru animale în ferme care oferă spații mai mari de creștere.

„Vom continua să investim în dezvoltarea producției interne de porci, cu scopul de a oferi carne proaspătă numai de la porci care s-au născut în România”, a declarat Valer Hancaș, Director Comunicare și Corporate Affairs Kaufland România.

Programul agricol pentru carnea de porc cuprinde momentan 7 ferme de porci din țară, grupate în Cooperativa Agricolă Siliștea Producție Suine, care furnizează carne proaspătă de porc în magazinele Kaufland România, în volum de peste 2.000 de porci pe săptămână. Programul se va extinde și este o invitație și către alți fermieri.

Obiectivul Kaufland este ca în următorii ani, toată carnea de porc din rețea să provină din astfel de ferme ce vor livra porci născuți și crescuți în România, la standarde înalte.