Fruit Attraction a sărbătorit cu fast cea de-a 15-a aniversare în perioada 3-5 octombrie 2023

Târgul Fruit Attraction, organizat de IFEMA Madrid și FEPEX, având Andaluzia ca regiune invitată, a înregistrat zilele acestea cea mai mare participare din istoria sa, cu 2.000 de companii expozante din 56 de țări, mai mult de 64.000 de metri pătrați de spațiu expozițional ocupat și o prezență estimată la 90.000 de vizitatori din 135 de țări.

Segmentul de expozanți internaționali a reprezentat 40% din gradul de ocupare al spațiului expozițional, cu participarea a 56 de țări. De această dată, 17 țări, cum ar fi Austria, Danemarca, Cipru și Bulgaria, au fost la prima participare.

Influența imensă a Spaniei ca lider al pieței de fructe și legume a fost reflectată de prezența tuturor cooperativelor autonome care produc fructe și legume în țară, consolidând astfel târgul Fruit Attraction drept un instrument eficient pentru generarea de oportunități de afaceri și pentru accesarea de noi piețe internaționale, într-o lună cheie pentru planificarea campaniilor agricole. Participarea cu standuri a producătorilor din Spania a fost de 60% la această ediție.

Astfel, Fruit Attraction 2023, la care au participat 316 companii noi, a transformat orașul Madrid în epicentrul comercializării produselor proaspete.

De această dată, Zona de Produse Proaspete a reprezentat aproape 70% din târg și a înregistrat o creștere de 14% față de anul precedent.

La fel, Zona dedicată Industriilor Conexe, a reprezentat o creștere cu 25% cu cele două sectoare ale sale: Biotech Attraction, cu 5%, și Smart Agro, cu 20%.

Zona Logistică pentru Produse Proaspete a înregistrat, de asemenea, o creștere de peste 31%, cu participarea a 48 de companii.

Pentru prima dată, au fost 9 săli ocupate la Centrul de Expoziții din Madrid, care a găzduit zilele acestea o ofertă largă de produse din domeniul fructelor și legumelor proaspete, ceea ce înseamnă o creștere atât a gradului de ocupare, cât și a participării, cu peste 10% față de ediția Fruit Attraction din anul precedent.

Aceste cifre transmise de organizatori demonstrează interesul în creștere al sectorului de fructe și legume de a participa la cel mai mare eveniment de business al sectorului din această toamnă, precum și susținerea pentru Fruit Attraction ca o trambulină pentru internaționalizarea afacerilor și ca punct de întâlnire pentru toți profesioniștii din întregul lanț de aprovizionare.

Pentru mai multe informații, puteți vizita site-ul ifema.es/en/fruit-attraction.