Din 2019, Arctic va produce 2,2 milioane de mașini de spălat anual, în noua sa fabrică de mare capacitate

449

Producătorul de aparate electrocasnice Arctic, deținut de grupul turc Arçelik, a obținut un împrumut de 68 de milioane de euro de la BEI, pentru noua sa fabrică de mare capacitate din România, axată pe producția de mașini de spălat. După finalizarea procesului de construcție, în 2019, noua fabrică va produce anual aproximativ 2,2 milioane de mașini de spălat.

Acest lucru va permite companiei Arctic – în prezent cu o cotă de piață de peste 40% – să răspundă cererii tot mai mari de pe piața europeană.

Proiectul este inovator și își propune implementarea celor mai recente procese de automatizare și integrarea aplicațiilor de tip IoT (internetul lucrurilor/Internet of Things), inclusiv a utilajelor inteligente, a dispozitivelor interconectate și a tehnologiilor de robotică cooperativă.

Banca Europeană de Investiții (BEI) a acordat un împrumut de 68 de milioane de euro producătorului de aparate electrocasnice, tranzacție garantată de Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS), pilonul central al Planului de investiții pentru Europa.
Vicepreședintele BEI, Andrew McDowell, a declarat: „Acest proiect extrem de inovator, susținut de Planul de investiții pentru Europa, va crea 480 de locuri de muncă directe și 900 de oportunități suplimentare de ocupare la nivel de furnizori. Fabrica va fi localizată în regiunea Sud-Muntenia, care se confruntă cu provocări economice structurale după închiderea fabricilor din industria siderurgică și este caracterizată de o rată ridicată a șomajului și un grad redus de producție tehnologică. Din acest motiv, investiția are o mare valoare pentru regiune.”

Datorită investiției Arctic, regiunea Sud-Muntenia va deveni un centru de inovare având potențialul de a atrage investiții suplimentare. Arctic face parte din Grupul Arçelik – al treilea cel mai mare producător de aparate electrocasnice din Europa și al șaptelea din lume.