Julien Munch despre preluarea Cora de către Carrefour România: Îmi propun să asigur o tranziție cât mai bună pentru toate părțile implicate

Carrefour a ajuns la un acord cu Grupul Louis Delhaize pentru preluarea activităților Cora din România, incluzând zece hipermarketuri și opt magazine Cora Urban, precum și preluarea celor aproximativ 2.400 de angajați.

„Sunt încântat de această realizare a businessului local și îmi propun să asigur o tranziție cât mai bună pentru toate părțile implicate – de la noii noștri colegi, furnizori sau viitori clienți,” a declarat Julien Munch, CEO Carrefour România.

Această tranzacție va consolida prezența Carrefour în România, prin hipermarketurile și formatele de proximitate preluate în locații cheie; acestea vor fi transformate ulterior în magazine ale brandului Carrefour și adaptate formatelor sale.

Tranzacția este supusă aprobării de către autoritățile abilitate în domeniul concurențial și se așteaptă a fi finalizată până la sfârșitul anului 2023.

„Compania Carrefour este determinată să-și continue creșterea pe piața locală. Această achiziție demonstrează ambiția noastră de a deveni prima alegere a românilor în materie de retaileri, contribuind la rețeaua noastră cu două formate principale – hipermarketuri și magazine de proximitate.” a mai spus CEO-ul Carrefour România.

„Carrefour are încredere deplină în formatul de hipermarket și în rolul său strategic pentru prezența locală, el fiind sursa principală pentru misiunile de cumpărare săptămânale și de satisfacere a nevoilor de bază ale clienților noștri. Prin acest proces vom adăuga zece noi hipermarketuri pentru o acoperire națională cât mai bună”, a completat CEO-ul Carrefour.

Prezent pe piața românească din 2003, brandul cora operează 10 hipermarketuri în București și în marile orașe, magazinele de proximitate cora Urban și platforma de e-commerce cora.ro, pe care sunt listate peste 40.000 de produse.

În 2013, prin intermediul platformei cora.ro, a fost lansat serviciul de livrare la domiciliu, cora devenind primul mare lanț comercial cu livrare tip drive din România.

Începând cu 2020 serviciul coraExpress și-a extins accesul la cumpărături online, prin comenzi din aplicațiile Glovo, FAN Courier, Bringo și tazz, cu livrare în mai puțin de 60 de minute. Aplicaţia cora oferă utilizatorilor o mai bună organizare a listei de cumpărături și beneficii de fidelitate.

La rândul său, Carrefour operează în România prin patru entități juridice: Carrefour S.A., Artima S.A., Columbus Operațional S.R.L. și Supeco Investment S.R.L.