Arobs preia Sas Grup, furnizorul de soluții de monitorizare a flotei auto

Furnizorul de soluții IT, Arobs Transilvania Software, a semnat un acord privind preluarea Sas Grup SRL, firma care deține platforma alarma.ro și care este unul dintre jucătorii din top trei în domeniul furnizării de soluții de monitorizare a flotei auto din România. Valoarea tranzacției nu a fost făcută public.

Sas Grup oferă soluții de optimizare a managementului de flotă și de gestionare a parcurilor auto, având în acest moment un portofoliu de peste 2.200 de clienți interni și internaționali. Printre aceștia se numără Orange, BCR, Atlassib și DHL România. Aceștia se vor adăuga portofoliului de clienți ai Arobs, prin divizia Track GPS (produs lansat în 2005), dintre care amintim Engie, Banca Transilvania, Urgent Cargus etc.

Adrian Dinu, CEO Sas Grup, va rămâne în continuare la conducerea alarma.ro și va juca un rol important în integrarea celor doua soluții.

„Căutăm în continuare alte oportunități de achiziții în România și în Europa de Est, pentru a ajunge la peste 100.000 de mașini monitorizate în următorul an. Soluția Arobs Track GPS este deosebit de flexibilă și adaptată atât firmelor mari, cât și celor cu parcuri auto mici. Din experiența noastră, firmele care achiziționează Arobs Track GPS realizează reduceri de costuri și creșteri ale controlului asupra flotei, beneficii care permit amortizarea investiției în primele luni de utilizare”. , a declarat Voicu Oprean, fondator & CEO al Arobs.

Cu un portofoliu de peste 6.500 de clienți și peste 85.000 de vehicule monitorizate zilnic, Arobs devine astfel unul dintre cei mai mari jucători pe piața de servicii de monitorizare auto din Europa Centrală și de Sud-Est.

În cei peste 20 de ani de existență, Arobs a ajuns să dezvolte atât linia de produse proprii pentru piețele interne și internaționale (Optimall SFA, TrackGPS, Optimall WMS, Optimall Logistic etc), cât și să se specializeze în furnizarea de soluții în regim de outsourcing pentru industrii diverse precum Automotive, Travel & Hospitality, Life Sciences, Enterprise Applications. În acest moment peste 750 de angajați și colaboratori activează în sediile Arobs din România – Cluj-Napoca, Tg. Mureș, Baia Mare, Arad, Suceava, Iași și București – la care se adaugă și filialele internaționale: Germania, Ungaria, Republica Moldova, Indonezia, Olanda și Belgia.