60.000 de vizitatori au participat la Festivalul Vinului Moldovei de la București

Pe 16 și 17 septembrie 2023, 44 de crame și mici producători din Republica Moldova au oferit bucureștenilor o paletă impresionantă de vinuri de calitate. Pe suprafața amenajată de 8.000 mp, pe bulevardul Kieseleff, în inima Capitalei, vizitatorii Festivalului Vinului Moldovei au avut ocazia să exploreze vinurile și vinarsurile cu tradiție din Republica Moldova, dar și noutățile cramelor mici, de serie limitată.

„Festivalul Vinului Moldovei este rezultatul pasiunii noastre pentru vinuri de excepție. A fost emoționant să vedem atât de mulți oameni care se bucură de ceea ce Republica Moldova a adus în cadrul acestui festival.”, a declarat Elizaveta Breahnă, Director Interimar, Oficiul Național al Viei și Vinului.

Dincolo de povestea vinurilor, 16 food truck-uri au adus un mix de preparate tradiționale moldovenești și delicatese internaționale. Atmosfera festivalului a fost completată de artiști de top precum Irina Rimes, The Motans, The Mono Jacks, Laura Gherescu și Trupa lui Smoothie.

Sesiunile culinare demo și masterclass-urile live de degustare, au oferit oportunitatea de a acumula cunoștințe direct de la experții în domeniu. Multe familii au participat la eveniment, beneficiind de numeroasele activități dedicate pentru copii și părinți, transformând festivalul într-o experiență completă pentru toate vârstele.

Mulțumim Bucureștiului pentru că ne-a îmbrățișat cu căldură și ne-a oferit confirmarea că vinurile noastre, munca vinificatorilor și viticultorilor, cultura și tradițiile sunt foarte apreciate.”, a transmis Elizaveta Breahnă, Director Interimar, Oficiul Național al Viei și Vinului.

Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) este o instituție publică, organizată printr-un parteneriat public-privat în domeniul implementării de politici în industria vitivinicolă, cu misiunea de promova brandul vinicol de țară – „Vinul Moldovei. ONVV activează pe lângă Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare din Republica Moldova.