Targul international Fruit Attraction Madrid va gazdui cu 20% mai multe companii decat la editia precedenta

422

Fruit Attraction 2017, targ organizat de IFEMA si FEPEX, se va desfasura la Madrid in perioada 18-20 octombrie, in salile expozitionale 5-9 si 10 ale complexului Feria de Madrid. Targul va gazdui 150 de companii din 33 de tari, ceea ce reprezinta cu 20% mai multi participanti decat la editia precedenta. In plus, vor exista 45.000 de metri patrati de expozitie (o crestere a spatiului de 10%, comparativ cu 2016) pentru un numar de 60.000 de vizitatori din 110 de tari. Participantii vor avea acces la o mai mare varietate de continut si vor afla care sunt produsele si inovatiile de ultima ora din aceasta industrie.

Segmentul Fresh Produce (fructe si legume proaspete si proaspat taiate), fructe congelate si deshidratate, fructe si legume pentru procesare va fi bine reprezentat si de aceasta data. La acesta se adauga Hubul organic, Hubul de nuci, Sectorul Navete, Flori si plante vii) care vor constitui in proportie de 70% atractia targului. Restul de 30% va fi reprezentat de industriile auxiliare (seminte, ingrasaminte, produse agro-alimentare, fitosanitare, pepiniera, pre-recoltare; transport si logistica; ambalare si etichetare; puncte de vanzare si servicii pentru industrie).

Si in acest an, la targ vor participa companii din aproape toate regiunile autonome din Spania care produc fructe si legume: Aragon, Andaluzia, Castilia La Mancha, Castilia-Leon, Insulele Canare, Catalonia, Regiunea Valencia, Extremadura, La Rioja, Navarra etc.

In ceea ce priveste participarea internationala, principalii expozanti sunt Franta, cu 88 de expozanti; Italia cu 50, Tarile de Jos cu 24 si Portugalia cu 19 companii. De asemenea, exista tari care participa pentru prima data la eveniment, cum ar fi Afganistan, Columbia, Grecia, Israel, Senegal si Africa de Sud, ceea ce face din Fruit Attraction un eveniment important pentru productia, marketingul si distributia de fructe si legume din intreaga lume.

Fruit Attraction confirma inca o data importanta sectorului horticol si a pietei de legume si fructe spaniole la nivel mondial. Conform datelor furnizate de Directia Generala a Vamilor, institutie din cadrul Ministerului Economiei, Industriei si Competitivitatii din Spania, in 2016 valoarea exporturilor spaniole de fructe si legume proaspete a crescut cu 5% fata de aceeasi perioada a anului 2015, avand o valoare totala de 12.486 milioane euro si inregistrand pentru prima data un excedent de peste 12.000 milioane euro.

Toate cifrele referitoare la exporturile din regiuni autonome pot fi consultate pe site-ul FEPEX: http://www.fepex.es/datos-del-sector/exportacion-importacion-española-frutas-hortalizas

Fruit Attraction Madrid ofera participantilor o adevarata platforma pentru extinderea si promovarea lor internationala. In acest sens, IFEMA a facut o investitie importanta in Programul International Guest, care va atrage 1.000 de cumparatori din intreaga lume la Madrid.

In plus fata de acest program, va fi lansata noua initiativa „Guest Importer Country”, care va atrage cate 50 de achizitori din China si 50 din Brazilia. In acest fel, Fruit Attraction, in colaborare cu ICEX, va promova relatiile comerciale dintre tarile Uniunii Europene si aceste doua piete din afara UE, cu un program complet de mese rotunde, vizite ghidate la sesiunile de conferinte Fruit Attraction si B2B.

Fruit Attraction 2017 a pregatit alte noutati. Pe de o parte, si-a consolidat zona Smart Agro (situata in sala expozitionala 8), care are ca scop stimularea tehnologiei, a cunostintelor si a inovarii in agricultura de precizie, pentru a deveni eficienta, profitabila si competitiva. La Smart Agro vor participa circa treizeci de companii si va exista un program complet de conferinte profesionale pe aceasta tematica.

Pe de alta parte, The Nuts Hub se concentreaza pe nuci si seminte, precum si pe soiurile de plante. Launch Program, in format „ready2exhibit”, a fost conceput pentru a da vizibilitate companiile din sectorul creat in ultimii doi ani. Acest program ofera un premiu de 12.000 de euro pentru cel mai bun proiect prezentat la targ. In acelasi timp, noul program Fresh’N’Star va cuprinde intregul palier al companiilor participante, precum si evenimentele conexe legate de cele doua produse principale ale acestei editii a targului: salata si rodia.

In plus fata de toate aceste noutati, targul si-a consolidat spatiul expozitional dedicat produselor si companiilor de fructe si legume eco prin Organic Hub. In acelasi timp, targul isi pastreaza zonele deja traditionale, cum ar fi Pasarela Innova, o zona expozitionala care deserveste mai mult de 40 de soiuri noi de fructe si legume, precum si noutatile din industria auxiliara lansate in ultimii doi ani. De asemenea, in cadrul Foro Innova, companiile pot initia discutii, prezentari si seminarii tehnice legate de ultimele dezvoltari si solutii pentru sectorul horticol.

Va exista totodata si o sectiune intitulata Fruit Fusion, dedicata gastronomiei in cadrul Fruit Attraction, cu demonstratii si spectacole atragatoare.

Un program complet, cu aproximativ 200 de sesiuni si conferinte, va transforma targul intr-un centru educational pentru sectorul de fructe si legume, toate caracterizate de o mare diversitate de continut, precum si de un nivel ridicat al participantilor si vorbitorilor.

Aceste sesiuni tehnice includ teme precum „Oportunitati comerciale intre Brazilia si Spania” si „Oportunitati comerciale intre China si Spania” organizate de ICEX si FEPEX; ” Stone Fruit Attraction „, organizata de APOEXPA-FEPEX; ” Lettuce Attraction: the world of leafy vegetables „, oferita de PROEXPORT si ” With or without phytosanitary products?” de AEPLA / FEPEX.

In plus, targul va gazdui si cea de-a 6-a Conferinta internationala pe tematica post-recoltarii, care are ca scop facilitarea dialogului cu privire la toate aspectele legate de calitatea post-recoltarii.

De asemenea, targul va gazdui si alte sesiuni de dezbatere, cum ar fi „Rodia: noi perspective pentru un fruct in curs de dezvoltare” sustinuta de PDA GRANADA MOLLAR DE ELCHE „; “Attraction Technology; Stiinta, spiritul antreprenorial si revolutia tehnologica” sustinuta de catre BIOVEGEN,” Forumul Seed Planet ” sustinut de ANOVE,”Adaptarea sectorului de samburoase la schimbarile climatice”sustinut de FECOAM sau”Inovatia in sectorul agroalimentar transpusa in realitate” sustinuta de MEMTIC.