Romalimenta − Nu exista un plan de suprataxare a alimentelor

577

Federatia Romalimenta saluta abordarea echilibrata a problemei suprataxarii alimentelor de catre autoritatile statului, inclusiv Ministerul Sanatatii, si, in primul rand, declaratia Prim-Ministrului Mihai Tudose, care a mentionat clar ca nu exista un plan de suprataxare a alimentelor.

Romalimenta si-a exprimat cele mai serioase rezerve fata de intentiile de suprataxare, in diverse variante, a unor categorii de alimente, vehiculate in diverse medii si declarand obiective legate de protectia sanatatii populatei, sau direct de colectare a unor fonduri suplimentare.

„Argumentele noastre sunt multiple si bazate in principal pe experienta statelor care au introdus astfel de suprataxe si unde efectele negative au depasit cu mult beneficiile. Ar fi cu atat mai greu de inteles introducerea suprataxarii intr-o tara care cu doar doi ani in urma a reusit reducerea TVA la alimente, asa cum se practica in majoritatea statelor Uniunii, proband materializarea impactului profund pozitiv, atat asupra populatiei, cat si a economiei in general, inclusiv in privinta incasarilor la buget.”− a declarat presedintele Romalimenta, Sorin Minea intr-un comunicat adresat presei.