Penny România a inaugurat cantina Centrului de zi din Buftea, în calitate de partener al proiectului

Penny România, ca partener principal al proiectului, în colaborare cu Habitat for Humanity România și Asociația Hercules, a inaugurat Cantina Centrului de zi din Buftea, un proiect ce își propune să ofere zilnic o masă caldă celor 50 de copii beneficiari ai centrului. Această inițiativă sprijină eforturile de combatere a sărăciei și promovează accesul la educație prin nutriție adecvată.

Beneficiarii proiectului sunt elevi care învață în două școli din comunitate: Școala nr. 3 din Flămânzeni și Școala nr. 4 din Buciumeni. Aceștia provin din familii vulnerabile, care reușesc cu greu să le ofere acces la educație și la o alimentație echilibrată.

Centrul Bufkids are rol de afterschool, pentru a oferi o șansă mai bună la educație copiilor din cele două comunități vulnerabile ale orașului Buftea – Flămânzeni și Buciumeni.

Habitat for Humanity România, susținut de Penny România, a răspuns și nevoi de alimentație a copiilor, prin construirea unei cantine cu bucătărie proprie, care poartă numele dat de copii – BufKids. Prima masă în noua cantină a fost pregătită de chef Nicolai Tand, ambasador Penny România, alături de 15 copii ai centrului.

„Prin acest proiect, am reușit să oferim nu doar un loc sigur și primitor pentru educație, dar și o cantină unde copiii pot beneficia de o masă caldă, esențială pentru dezvoltarea lor. Doresc să mulțumesc partenerilor noștri, precum și tuturor voluntarilor și susținătorilor care s-au implicat în acest proiect.” – Roberto Pătrășcoiu, CEO Habitat for Humanity România.

„Am fost parte din proiect încă de la început și ne bucurăm să vedem cum acesta continuă să aibă un impact semnificativ, oferind copiilor din Buftea hrană și un loc frumos unde să descopere lumea în fiecare zi”, a spus Daniel Gross, CEO Penny România.

La evenimentul de inaugurare au fost prezenți Roberto Pătrășcoiu – CEO Habitat for Humanity România, Daniel Gross – CEO Penny, Gheorghe Pistol – primarul localității Buftea și Petruța Stănescu – președintele Asociației Hercules. Construcția cantinei s-a realizat și cu sprijinul Fundației Saint-Gobain, Fundației Telus, HP și PRO TV.

Construirea cantinei s-a realizat așa cum se realizează toate proiectele Habitat for Humanity – cu ajutorul voluntarilor din companiile care au oferit și sprijin financiar. Pe toată perioada în care s-a dezvoltat proiectul, 20 de echipe, un total de 523 de voluntari, au contribuit la proiect cu 3138 de ore de lucru.

Penny continuă să susțină proiectele comunitare și să promoveze un stil de viață sănătos, contribuind activ la îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților locale. Cantina BufKids este un exemplu concret al modului în care parteneriatele strânse și angajamentele sociale pot transforma viețile și pot oferi perspective mai bune pentru generațiile viitoare.

Articolul precedentRetail & Horeca Distribution, 14 septembrie 2023, Brasov
Articolul următorNordic Food o numește pe Andreea Druță ambasadoarea brandului Voilà Professionnel
Modern Buyer
Modern Buyer este un pionierat in zona produselor editoriale specializate, fiind prima platforma de informare destinata specialistilor in achizitii – buyeri si oameni de vanzari - din Romania.