(P) Laurent-Perrier cuvée rosé la 0,75 cl − un cadou exclusivist

Pentru luna decembrie, Laurent-Perrier propune consumatorilor un cadou exclusivist: Cuvée Rosé, la 0,75 cl. O șampanie high-class, care s-a evidențiat de-a lungul anilor ca etalon al luxului și rafinamentului.

Laurent-Perrier este pionierul șampaniilor rosé brute și, totodată, un reper în această categorie. Cunoscătorii vor descoperi note de fructe, precum: zmeură, coacăze roșii, căpșuni și cireșe negre, și vor aprecia intensitatea și prospețimea cu care această șampanie învăluie papilele gustative.

Cuvée Rosé a fost lansată în 1968, la peste 150 de ani de la fondarea companiei, și a devenit în timp o referință pentru întreaga piață de șampanie. Laurent-Perrier Cuvée Rosé Brut este una dintre rarele șampanii rosé obținute prin macerare, ceea ce oferă băuturii arome remarcabile.

Până în 1968, nimeni nu se gândise că este posibil să creezi o şampanie rosé non-vintage. În contextul revoluţiei culturale, Bernard de Nonancourt a reuşit să transforme imposibilul în posibil şi a decis să prezinte creaţia sa într-o sticlă cu design inedit, inspirat de recipientele din timpul Regelui Henri al IV-lea, pentru a evidenţia unicitatea acesteia.

Pentru a garanta calitatea cupajului şi expresivitatea gustului, producătorii selecţionează cele mai bune vii din fiecare an de recoltă. Astfel, în compoziţia sortimentului intră numai cei mai buni struguri Pinot Noir, culeşi la maturitate deplină. Caracterul sofisticat al şampaniei este conturat pe deplin după minimum 4 ani de la îmbuteliere, în cazul sticlelor de 0,75 cl şi după minimum 6 ani în cazul sticlelor Magnum, de 1,5 litri.

Notele degustării Laurent-Perrier Cuvée Rosé la 0,75 cl:

Miros: Un buchet proaspăt, care împleteşte elegant notele de căpşuni, zmeură, coacăze negre, mure, coacăze roşii, cireşe morello şi cireşe negre.

Gust: O simfonie de arome splendide de fructe de pădure roşii, petale de trandafir şi accente moscate, care se completează reciproc într-o manieră elegantă.

Culoare: Roz, cu tonuri somon.

Caracteristici:

Alcool-12%

Categorie-Șampanie Rosé

Litraj-75 cl

Regiune – Champagne

Stil – Brut

Tara de origine – Franța

Preț inițial = 435 RON; preț promoțional: 260 RON până la sfârșitul lunii decembrie, pe beicevrei.ro.

Procesul de producție a unui vin începe prin selectarea celor mai bune sucuri, de la presa de vin

Zece tipuri diferite de vinuri din cele mai frumoase zone ale regiunii Champagne din Franța, și anume: Ambonnay, Bouzy, Louvois și Tours SOR Marne sunt amestecate și învechite timp de cel puțin patru ani pentru a obține un veritabil Pinot Noir cu o aromă proaspătă de fructe de pădure.

Laurent-Perrier Cuvée Rosé este un aperitiv delicios. Se combină foarte bine cu mezeluri sau carne de pasăre, dar este extraordinară în compania deserturilor pe bază de fructe de pădure. Cei mai îndrăzneți dintre consumatori pot încerca șampania și cu bucătăria asiatică.

Întreaga artă a fabricării șampaniei constă în procesul de blending și este, de asemenea, inima expertizei lui Laurent-Perrier și a cellar master-ului, Michel Fauconnet.

La Laurent-Perrier, producția unui vin înseamnă alegerea vinurilor distilate care vor intra în compoziția fiecărui sortiment de la 17 Grands Crus, 44 Premiers Crus, precum și a celor mai bune vinuri din cele 320 de sate care alcătuiesc regiunea Champagne.

Pentru Laurent-Perrier fabricarea unui vin înseamnă, de asemenea, îmbătrânirea îndelungată a Cuvée-urilor produse de Casă, pentru a se asigura că sunt perfect pregătite pentru degustare.

A face un vin înseamnă a lucra cu trei soiuri de struguri: Chardonnay, regăsit în majoritatea vinurilor din portofoliu, Pinot Noir și Meunier – baza stilului Laurent-Perrier.

Laurent-Perrier a creat de-a lungul timpului o istorie în asocierea bucătăriei gourment cu tipurile de șampanii produse. Astfel, a devenit în sine, un avocat al luxul și rafinamentului fiind prezent în hoteluri și restaurante exclusiviste.

Branduri de lux s-au asociat de-a lungul timpului cu Laurent – Perrier: Prada, Jimmy Choo, Burberry, YvesSaintLaurent, Maserati, Mecedes Benz, First British Airlines etc.