Nespresso lansează ediția limitată de sărbători ȋn colaborare cu maestrul patiser Pierre Hermé

Ȋn fiecare an, ȋn apropierea sărbătorilor de iarnă, Nespresso lansează sortimente de cafea cu arome ȋn ediție limitată, iar anul acesta, pentru realizarea colecției, a apelat la maestrul patiser Pierre Hermé, creȃnd ȋmpreună cu acesta, trei sortimente de cafea atȃt pentru Sistemul Original, cȃt și pentru sistemul Vertuo, precum și o ediție limitată de biscuiți și ciocolată.

Create în funcție de tehnologia espressorului pentru care sunt disponibile, sortimentele ȋn ediție limitată din acest an, lansate de Nespresso au nume de inspirație pariziană: Infiniment Gourmand Saveur Noisette, Infiniment Fruité Saveur Framboise și Infiniment Espresso sau Infiniment Double Espresso.

Vedetele colecției sunt sortimentele de cafea Infiniment Espresso, pentru Sistemul Original și Infiniment Double Espresso, pentru Sistemul Vertuo. Acestea sunt sortimente realizate din boabe de cafea Arabica din Columbia, cultivate în regiunea Tolima, o zonă care se remarcă din ce ȋn ce mai des datorită calității excepționale a cafelei.

Infiniment Espresso și Infiniment Double Espresso conțin exclusiv cafea prăjită și măcinată din regiunea Tolima și nu conțin arome adăugate.

Colecția de sărbători Nespresso și Pierre Herme conține și patru sortimente de cafea cu arome naturale – două pentru sistemul Original și două pentru sistemul Vertuo – inspirate de deserturile cele mai populare ale lui Pierre Hermé, avȃnd la bază o selecție de cea mai înaltă calitate de cafea Arabica din Brazilia și Colombia (pentru gama Original) și din America Latină și Africa (pentru gama Vertuo), fiecare amestec având o prăjire personalizată.

Eleganța aromelor de alune prăjite – care lasă o impresie olfactivă cu note dulci, de pralină și vanilie delicată – își găsește expresia creatoare în sortimentul Infiniment Gourmand Saveur Noisette.

Pentru a crea Infiniment Fruité Saveur Framboise, Nespresso și Pierre Hermé au adăugat aroma ademenitoare de zmeură ȋn așa fel ȋncȃt să ȋnsuflețescă un amestec perfect echilibrat din punct de vedere aromatic. Prăjite ușor, boabele de cafea Arabica relevă note aromatice fine, de cereale și malț, ȋn așa fel ȋncȃt ȋn ceașcă să descoperiți un buchet rotund și note proaspete care evocă tarta cu zmeură – o experiență amintind de creațiile extraordinare din vitrinele patiseriilor pariziene.

Colecția semnată în colaborare cu Pierre Hermé nu ar fi completă fără cateva deserturi încântătoare care pot ȋnsoți cafeaua preferată.

Biscuiții cu aromă de zmeură și scorțișoară Ceylon, Infiniment Savoureux, sunt un preparat deosebit care aduce omagiu fursecurilor pariziene prin excelență. Selectate cu grijă și pricepere, ingredientele alese de Pierre Hermé se completează perfect.

Veți savura aroma caldă de scorțișoară ceylon, aroma subtilă de zmeură și atingerea fină a zahărului ușor caramelizat.

Iubitorii de ciocolată vor fi încântați de Infiniment Exquis, un desert deosebit, realizat cu 70% cacao din Republica Dominicană și boabe de piper Timur, recoltate manual dintr-o regiune consacrată din Nepal.

Boabele Timur reprezintă un soi foarte rar de piper cu un profil aromatic special, remarcabil datorită notelor citrice, ca de grapefruit, ușor picante, ȋnțepătoare, și notelor florale, cu parfum delicat. Acestea sunt recoltate manual, de comunități locale din Nepal, cu precădere femei, conform unei tradiții străvechi, transmisă din generație ȋn generație.

Chef patiser și cofetar excepțional este renumit ȋn industria patiseriei fine, creațiile sale fiind adevărate opere de artă. Deserturile lui Pierre Hermé, creatorul Haute Pâtisserie, sunt la apogeul designului de avangardă, al tehnicii desăvârșite și al aromelor rafinate. Zeci de ani de experiență, începând cu o ucenicie la vârsta de 14 ani la Gaston Lenôtre, unanim considerat fondatorul patiseriei moderne, l-au făcut pe Pierre Hermé să fie distins cu prestigiosul titlu „Cel mai bun chef patiser din lume” ȋn 2016, iar revista Vogue l-a numit „Picasso în arta prăjiturilor”.