Mai saraci fara diversitate − germanii de la Edeka au scos produsele straine din magazin

Un supermarket Edeka din Germania a eliminat toate articolele straine din magazin in weekendul trecut pentru a atrage atentia asupra nevoii de acceptare a diversitatii. Clientii care au intrat in magazinul Edeka din Hamburg, sambata, au reusit sa cumpere doar cateva produse locale sau nationale, scrie publicatia germana The Local, citata de huffingtonpost.com.

Aceasta a insemnat ca alimente precum uleiul de masline din Spania, vinul din Franta si pastele din Italia au fost temporar indepartate de pe rafturi.

Cumparatorii au fost intampinati, de asemenea, cu diverse panouri inscriptionate „Vom fi mai saraci fara diversitate” si „Gama noastra cunoaste acum granite”, care explicau de ce personalul a golit magazinul.

Un reprezentant al retailerului a declarat ca initiativa „a primit reactii pozitive” de la simpatizantii anti-xenofobie, care isi doresc sa promoveze toleranta fata de diversitate.
Actiunea a urmarit sa promoveze „varietatea si diversitatea”, chiar daca in acea zi s-au vandut „numeroase alimente produse in diferite regiuni ale Germaniei”.

„Numai impreuna cu produsele din alte tari este posibil sa cream acea varietate, pe care o pretuiesc consumatorii nostri”, a declarat reprezentantul Edeka.

Utilizatorii retelelor de socializare au fost incantati de campanie si au incurajat si alte companii sa de dovada de astfel de responsabilitate sociala.