Mai multe vinării din Rep. Moldova îşi vor prezenta vinurile distribuitorilor prezenţi la Retail & HoReCa Distribution

La ediția din acest an a Retail & HoReCa Distribution care va avea loc pe data de 29 septembrie 2022 la Hotel Qosmo din Braşov, mai multe crame din Republica Moldova participă la eveniment în calitate de expozanți, sub pavilion comun Wine of Moldova, obiectivul lor fiind acela de a aduce vinurile moldovenești în atenția profesioniștilor din sectorul distribuției FMCG din România.

Cramele prezente la standul comun realizat de Oficiului Naţional al Viei şi Vinurilor – Wine of Moldova sunt, după cum urmează: Vinăria Asconi, Chateau Vartely, Domeniile Davidescu, Maurt, Purcari Winery şi Sălcuţa.

Salutăm prezența acestor crame, reprezentative pentru progresul înregistrat de sectorul vitivinicol din țara vecină, pentru reformele promovate și implementate, dar şi pentru rezultatele obţinute pe pieţele externe!

Doi producători de vinuri din această ţară vor fi prezenţi cu standuri proprii în zona Expo Hall a evenimentului.

Unul dintre ei, RADACINI Wines, este o cramă tânără din Republica Moldova care a primit în 2020 recent „Marele Premiu pentru merite deosebite în domeniul vinificației″, decernat anual de guvern și ONVV în cadrul Zilei Vinului. În calitate de partener principal al evenimentului, RADACINI Wines va oferi invitaţilor şi vinul oficial al cinei organizată în seara de 29 Septembrie 2022, în restaurantul Monark al hotelului Qosmo.

Vinăria Rădăcini a fost fondată în 2011 și deține, în prezent, 800 de ha de podgorii proprii, în trei regiuni vitivinicole: Codru, Ştefan Vodă, Valul lui Traian şi o cramă cu sediul în Cricova, dată în exploatare în 2019 și dotată cu echipament de ultimă generație.

Capacitatea totală de producție este de 7.500.000 litri/an, iar capacitatea de producție a vinurilor spumante, după o metodă tradițională este de 350.000 de sticle pe an. Marca principală a companiei este RADACINI, iar sub acest brand compania produce şi comercializează vinuri liniștite și spumante, în diferite serii: Ampre, Fiori, Vintage, Reserve, Vero di Moscato, Métier.

O altă companie prezentă cu stand individual este Consalcom, un important jucător din această ţară în sectorul distribuţiei de băuturi. Consalcom va prezenta la evenimentul de la Braşov Apriori Wine, o cramă ce produce o gamă diversificată de vinuri seci, dulci și spumante cu personalitate. Apriori Wine este prima companie viticolă eco-friendly. Calitatea vinurilor Apriori Wine începe în sudul Moldovei. Podgoriile Apriori Wine, de circa 510 hectare, sunt situate în regiunea vitivinicolă Valul lui Traian, zonă cu o microclimă favorabilă, care dictează calitatea strugurilor bogați în microelemente și cu un grad înalt de zahăr.

De acolo, din împrejurimile rezervației naturale Codrii Tigheciului, începe drumul vinului Apriori Wine. Compania cultivă soiuri autohtone și internaționale.

Sălcuţa
Sălcuța este o companie producătoare de vinuri și afacere de familie, înființată în 1995 și situată în satul pitoresc Sălcuța, în zona de sud-est a Republicii Moldova, numită și “Inima vinurilor moldovenești”.
Astăzi, vinăria reprezintă pasiunea și entuziasmul pentru arta vinificației, trecute prin trei generaţii. Vinăria Sălcuța deține un portofoliu amplu de produse, acesta cuprinzând vinuri de soi, vinuri cu Indicație Geografică Protejată (IGP), vinuri baricate și cupaje unice de vin din soiurile alese de vinificatorii vinăriei. Podgoriile vinăriei se întind pe colinele a trei regiuni – Tenetari, Sălcuța și Ucrainca, pe o suprafață totală de peste 450 de hectare. Linia de îmbuteliere permite companiei să producă 3000 sticle pe oră, vasele de inox au capacitatea de a stoca peste 8 mln litri de vin, iar butoaiele din stejar permit maturarea fiecărui soi de struguri în condițiile perfecte lui. În portofoliul vinăriei se regăsesc 16 soiuri şi 25 de vinuri unice. În ultimii ani, Sălcuța are o expansiune de success spre piața mondială a vinurilor, fiind prezentă în multe țări din Europa, Canada sau China.

Celelalte vinării prezente în standul comun Wine of Moldova, deja cunoscute în România, sunt după cum urmează:

Vinăria Asconi
Asconi Winery este o afacere de familie, fondată în anul 1994, care are ca obiectiv producerea vinului de calitate înaltă. În decursul ultimilor zece ani, compania a plantat peste 550 de hectare de viță-de-vie, găsind solul perfect pentru podgoriile sale la doar 10 kilometri de vinărie, în vecinătatea satului Geamăna, raionul Anenii Noi.

Utilizând tehnologii italiene de ultimă generație, Asconi Winery produce peste 3 milioane de sticle anual, oferind o varietate largă de vinuri de masă, vinuri de desert şi spumante, majoritatea fiind albe și roșii. De asemenea vinăria produce în cantități exclusive și varietăți de rose-uri. Produsele Asconi Winery sunt prezentă pe 5 continente, acoperind peste 25 de piețe internaționale, printre care Republica Cehă, România, Polonia, Olanda, Canada, Marea Britanie, SUA, China, Japonia, Israel, Kazahstan, Nigeria, Tanzania și Australia.

Chateau Vartely
Vinăria Château Vartely, o afacere relativ tânără pentru standardele vinificatorilor, este o companie care îmbină tehnologiile de ultimă generație în creșterea viței-de-vie și prelucrarea strugurilor cu pasiunea pentru producerea vinului de calitate.

Istoria companiei începe în 1996 cu o mică vinărie în zona în care se află şi astăzi, Orhei. Astăzi, podgoriile sale se întind pe o suprafaţă de 500 de hectare, în trei zone viticole: zona centru – Orhei, zona Bugeac şi Cantemir. Compania prelucrează anual 5.000 de tone de struguri din care obţine un volum de aproximativ 4,5 milioane de sticle de vin.

Calitatea vinurilor Chateau Vartely este remarcată prin medalii și distincții, câștigate la cele mai renumite concursuri internaționale. Exporturile reprezintă pentru Chateau Vartely peste 90% din vânzări, iar România, piaţă pe care se află încă din 2007, este una dintre cele strategice.

Domeniile Davidescu
O cramă vitivinicolă concepută în cele mai bune tradiții ale vremii, în care se îmbină cutumele naționale de prelucrare a strugurilor și modernismul tehnologiilor de vinificație. Deținătoare a unui terroir de înaltă calitate, în cel mai sudic punct al Republicii Moldova, Domeniile Davidescu pune un accent major pe calitate, inovație, dar și tradiție.

Familia Davidescu deține importante suprafeţe de viță-de-vie în Moldova, o mare parte dintre acestea fiind situate în arealul Valul lui Traian de unde provin strugurii utilizaţi la obţinerea acestor vinuri.

Crama Domeniile Davidescu este dotată cu utilaje moderne și echipamente de ultimă generație în crearea vinurilor bune, de calitate înaltă. Un rol indispensabil în desăvârșirea calității gustative a vinurilor îl are maturarea în butoaie, perioadă în care vinurile se limpezesc și se “maturizează”.

Toate aceste elemente, alături de măiestria oenologilor creează vinuri seci și demiseci cu amprente naționale, premiate, de asemenea, la importante competiţii de profil. Vinurile Domeniile Davidescu sunt exportate, la rândul lor, pe importante pieţe europene şi nu numai.

Maurt
Înfiinţată ca o afacere de familie, Maurt își are începuturile în anul 1996. În total, compania dispune de 25 de hectare de viță-de-vie proprie.
Maurt deține o fabrică modernă de vin la Nisporeni, în zona cu indicație geografică protejată “Codru”, dar și o uzină de îmbuteliere la Chișinău. Capacitatea de producție anuală a companiei este de 10 milioane de sticle (vinuri liniștite, spumante, balsamuri, brandy, lichioruri, vodka, dar și alte produse alcoolice și nealcoolice).

Maurt înseamnă astăzi o familie din 150 de angajați, iar brandurile companiei sunt cunoscute departe de hotarele țării, inclusiv în vestul Europei.

Purcari
Compania (cu brandurile Purcari, Crama Ceptura, Bostavan, Bardar şi Domeniile Cuza) este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri şi brandy din regiunea Europei Centrale şi de Est. Istoria Purcari începe în secolul al XVIII-lea, când coloniștii francezi au luat în arendă pământurile de la Mănăstirea Afon-Zograf, intuind că terroir-ul este unul special, asemănător renumitei regiuni Bordeaux.

Perioada modernă din istoria Château Purcari începe în 2003, odată cu replantarea celor 250 ha de viţă de vie şi dotarea vinăriei cu cele mai performante utilaje. Vinurile de Purcari încep să se exporte în peste 25 de ţări ale lumii, printre care SUA, Canada, Marea Britanie, Norvegia, Cehia, China, Polonia, Țările Baltice, devenind cartea de vizită a Republicii Moldova în străinătate.

Grupul gestionează aproximativ 1.350 de hectare de podgorii şi operează cinci platforme de producţie în România şi Moldova. Purcari Wineries este lider pe segmentul vinurilor premium din România, cu o cotă de 30%, şi cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrând în peste 40 de ţări.

Despre eveniment

Ne face plăcere să semnalăm prezența unei audiențe formate din peste 150 de participanți la evenimentul Retail & HoReCa Distribution, organizat de Modern Buyer, în data de 29 septembrie 2022, la Hotel Qosmo din Brașov. Reprezentanții a peste 30 de companii de referință, din sectorul de distribuție FMCG, în retail și HoReCa, și-au dat întâlnire la Brașov.

Aflat la ediţia cu numărul VII, „Retail & Horeca Distribution” este un eveniment de referinţă pentru comunitatea de antreprenori şi manageri din industria de distribuţie în comerţul tradiţional şi Horeca, precum şi pentru furnizorii de serviicii conexe pentru sector.

Evenimentul este format din trei componente: Conferinţă, Expoziţie şi Cină de afaceri în seara de 29 septembrie 2022.

Speakerii ediţiei:

Pentru mai multe detalii cu privire la participarea dumneavoastră la acest eveniment vă rugăm să contactaţi echipa Modern Buyer: aurelia.grigorescu@modernbuyer.ro si maria.hurduc@modernbuyer.ro sau la telefon 031.425.38.92