Grup Șerban Holding investește 62,5 milioane euro într-o fabrică de procesare a cartofilor french fries și extinderea capacității de depozitare frigorifică pentru legume

Grup Șerban Holding, unul dintre liderii industriei agroalimentare din România, investește 62,5 milioane euro, în următorii patru ani, prin două proiecte majore aprobate pentru finanțare la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Proiectele sunt destinate procesării și depozitării cartofilor, pentru a crea o sinergie perfectă între cultivarea, procesarea și industrializarea produselor obținute din propria recoltă și nu numai.

Linie de procesare a cartofilor prăjiți congelați și a fulgilor de cartofi

Proiectul intitulat Fabrica de Procesare a Cartofilor depus prin Programul Național de Investiții InvestAlim, pe 24 decembrie 2023 și declarat eligibil cu finanțare pe 24 Septembrie 2024, presupune implementarea unei linii robotizate de procesare a cartofilor prăjiți congelați și a fulgilor de cartofi în localitatea Sascut, județul Bacău.

Companiile care se opresc din expansiune mor mai devreme sau mai târziu. Privind spre viitor, următorul obiectiv al GSH în materie de proiecte este dezvoltarea unei industrii slab reprezentate în România: procesarea cartofilor pentru producția de cartofi prăjiți congelați și fulgi de cartofi.“, a declarat Nicolae Șerban, fondator al Grupului Șerban Holding.

Linia va fi cea mai mare linie de procesare a cartofilor din România cu capital românesc, și va avea o capacitate de 6 tone pe oră de cartofi prăjiți și 1,2 tone pe oră de fulgi de cartofi, iar producția va fi destinată atât pieței locale, cât și celei internaționale. Capacitatea anuală a fabricii va fi de 30.000 tone de cartofi prăjiți și 6000 tone de fulgi de cartofi.

De asemenea, Grup Șerban Holding lucrează la implementarea sistemului Sustainable Social Ecosystem, un concept revoluționar în România care va atrage și educa fermierii locali. Scopul este de a împărtăși know-how-ul nostru în agribusiness și de a invita fermierii să exploreze noi oportunități în domenii precum legumicultură, creșterea oilor, bovinelor sau producția de ouă.

Prin această inițiativă, vom amplifica impactul modelului nostru de business și vom contribui la reducerea amprentei de carbon prin utilizarea tehnologiilor agricole eficiente și sustenabile, lucrând împreună pentru un mediu mai curat și o agricultură mai verde“, a afirmat fondatorul Grup Șerban Holding.

Cele două proiecte sunt sinergetice: fabrica de procesare va folosi și legumele cultivate de fermierii locali sprijiniți prin programul Sustainable Social Ecosystem. Astfel, susținem economia locală și dezvoltăm o agricultură sustenabilă, reducând amprenta de carbon.

Faptul că folosim cartofi din producția proprie, precum și cartofi din producția fermierilor locali, reprezintă un avantaj major, oferindu-ne capacitatea de a controla calitatea pe tot lanțul de producție și de a furniza produse de înaltă calitate.” a declarat Nicolae Șerban, fondator al Grupului Șerban Holding.

Detalii proiect InvestAlim:

  • Capacitate de producție anuală: 30.000 tone de cartofi prăjiți și 6000 tone de fulgi de cartofi.
  • Valoare totală a investiției: 47,2 milioane euro
  • Fonduri de stat, nerambursabile: 28,3 de milioane de euro
  • Locația: Comuna Sascut, Județul Bacău

Grupul Șerban Holding își reafirmă angajamentul față de creșterea sustenabilă, un obiectiv care a stat la baza tuturor investiților companiei. Începând cu anul 2019, Grup Șerban a implementat primele proiecte de irigații,  ca mai apoi, în 2021 să facă un pas important în sectorul agricol, să treacă la cultivarea de legume pe suprafețe mari irigate. Aceasta face  parte din planul strategic multi-anual de dezvoltare durabilă a societății, care are în vedere evoluțiile viitoare socio-economice și bio-climatice.

Încă de la început, Grup Șerban Holding a înțeles importanța unui lanț integrat în agricultură și necesitatea ca fiecare nouă linie de business să fie dusă până la produsul final, care să închidă ciclul de producție și care asigură o valoare adăugată mare. Astfel, următorul pas firesc după cultivarea legumelor a fost crearea capacităților de depozitare frigorifică, pentru a maximiza profitabilitatea și a garanta calitatea produselor până la comercializare. Începând din 2023, compania a inițiat construcția de depozite frigorifice destinate legumelor.

Articolul precedentStart înscrieri RO Fruits & Vegetables Show, 21 noiembrie 2024, București
Articolul următorNoutăți Carrefour: După 10 ani Arnaud Dussaix se întoarce în companie. Nicolae Drîmbu, anterior Director Inovație, preia rolul de Director Business Unit Proximitate
Maria Hurduc
Este Business Unit Manager al Modern Buyer inca de la lansarea brandului, in 2008. Are o experienta de peste 16 ani in presa scrisa, iar in ultimii 11 ani s-a specializat pe domeniile Retail, FCMG si Horeca. Este absolvent al Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, specializarea Tehnologia Prelucrarii Produselor Alimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.