Coca-Cola preia lanțul de cafenele Costa Coffee

600

Coca-Cola a anunţat că a ajuns la un acord pentru preluarea Costa Coffee, al doilea cel mai mare lanţ de cafenele din lume, de la grupul britanic Whitbread Plc pentru 3,9 miliarde lire sterline (5,1 miliarde dolari), în încercarea de a-şi diversifica operaţiunile dincolo de băuturile carbogazoase, informează Reuters.

Preluarea Costa Coffee oferă Coca-Cola o reţea de aproape 4.000 de unităţi în peste 30 de ţări. Whitbread a informat într-un comunicat de presă că tranzacţia a fost aprobată în unanimitate de consiliul de administraţie deoarece este în interesul acţionarilor.

Whitbread a preluat Costa Coffee în anul 1995 pentru 19 milioane lire sterline, când avea o reţea de 39 de cafenele. Rețeaua de cafenele a crescut de atunci la 3.401 de coffee shopuri în 31 de țări. Afacerea are 2.121 de restaurante în Marea Britanie, peste 6.000 de facilități de vending Costa Express și încă 1.280 de coffee shopuri în străinătate (inclusiv 395 în China). Pentru Coca-Cola, preluarea Costa Coffee vine în continuarea eforturilor de diversificare a operaţiunilor, pe fondul preocupărilor consumatorilor pentru produse mai sănătoase.