Mega Image isi concentreaza operatiunile logistice

Retailerul Mega Image, parte a grupului belgian Delhaize, si-a inaugurat recent cel mai mare centru logistic, amplasat in localitatea Popesti Leordeni. Constructia uriasa se intinde pe o suprafata de 100.000 mp. Am completat informatiile obtinute pe durata vizitei de „botez” cu cateva date furnizate de Lucian Vilau, Logistics Manager la Mega Image.

Inceputa cu doi ani in urma, constructia are la baza o investitie care depaseste suma de 30 milioane euro si consta in aproximativ 40.000 mp de spatii, destinati depozitarii si logisticii. Din punct de vedere structural, suprafata este alocata echilibrat: 50% – ambient, 50% pentru zona de temperatura controlata. In ceea ce priveste estimarea termenului de amortizare, studiul de fezabilitate a fost facut pe o perioada de peste 30 ani, dar proiectia rezultatelor este pozitiva inainte de aceasta perioada, conform oficialilor companiei. Ca solutie de frig, in proiect s-a inglobat o tehnologie prietenoasa cu mediul. Lucian Vilau adauga: „In lipsa unui sistem de canalizare disponibil in zona, a fost construit bazinul de retentie, caruia ii spunem, glumind, piscina. El are rolul de a acumula intreaga apa produsa de activitatile curente, dupa ce a fost tratata in prealabil, in functie de sursa ei, astfel incat sa nu prezinte nici un pericol pentru mediu”.

Platforma de descarcare/incarcare marfa este prevazuta cu 100 de rampe. Nici securitatea centrului n-a fost uitata. Mai mult de 120 de camere alcatuiesc un sistem complex de supraveghere a intregii cladiri, cu accent pe punctele vulnerabile.

Din perspectiva personalului care deserveste depozitul, directorul de logistica spune ca, pana la sfarsitul anului, se va ajunge la 280 de angajati, urmand ca atunci cand se va atinge gradul maxim de utilizare al centrului, acestia sa fie in numar de 450.

In strategia de expansiune a retelei de retail, noul depozit va putea sustine aprovizionarea Bucurestiului, dar si a intregii zone de sud a tarii. Astfel, treptat, Mega Image va renunta la depozitele inchiriate pe care le foloseste acum. Procesul de concentrare se va realiza etapizat, pentru ca implica foarte multe schimbari, in care sunt atrase toate departamentele. „Ordinea F&V, refrigerate, ambient, congelate este motivata de complexitatea operatiunilor de mutare, dar si de conditiile din spatiile existente (contractuale, limitari de capacitate, operationale etc.)”, precizeaza Lucian Vilau.

Proiectul a presupus conlucrarea mai multor firme specializate. Astfel, proiectarea si autorizarea constructiei i-au revenit firmei olandeze Archicom, project managementul l-a realizat LDK (Grecia), iar de constructia propriu-zisa s-a ocupat tot o companie greceasca – Arxikon. Pentru furnizarea structurii de metal, s-a apelat la Ruukki.

Cum era si firesc, proiectul a presupus o stransa colaborare cu primaria din Popesti Leordeni, care are in plan pentru anii urmatori sa realizeze un pasaj suprateran peste soseaua de centura si a doua centura a Bucurestiului. Sunt doua lucrari de infrastructura pe care retailerul le asteapta cu mare interes.

Mega Image este parte a grupului belgian Delhaize, cu operatiuni in sase tari (SUA, Belgia, Grecia, Romania, Indonezia si Luxemburg) si detine o retea de retail compusa din 81 de unitati, din care 68 sunt supermarketurile Mega Image, 11 – magazinele de tip discount Red Market si 2 – Shop&Go.

AUTOR:
Rodica Nicolae

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.